Klik op Alle leveranciers of de leverancier van uw keuze
Boules
Kleding
Tassen
Accessoires
Speciaal

Boule recensie


Datum recensie 2019-08-18
Boule Boulenciel - Mars Inox RVS LI Tendre
Naam recensent Fabian Biesheuvel
Datum aankoop 2016-06-30
Boule diameter 74 mm
Boule gewicht 690 gr
Score klanten service ( 8)
Score spelervaring ( 8)
Bijzonderheden boule
Mijn ervaringen
Eerste indruk:
Mooi afgewerkte boule met het opvallende design van “puntjes” die bij het model Mars horen. Verpakking prima zoals je dat mag verwachten van een boule fabrikant, niets bijzonders. Boules liggen prima in de hand, en zonder gegooid te hebben voelt het als een speciale boule, iets nieuws, iets bijzonders…Levering met een Boulenciel doekje en twee Boulenciel butjes is netjes en af. Goede service van La Boule!
Eerste weken spelen:
Eerste paar dagen niet echt wat bijzonders gemerkt, zijn gewoon goede boules. En gezien de historie van de fabrikant mogen we ook geen gekke dingen verwachten, en wel een goed uitgebalanceerde boule, wat ook zo is! Ik moest wel wennen aan de boule na de eerste speeldagen waarin nieuwe boules altijd lekker spelen . Zowel met plaatsen als schieten reageerde de bal anders als ik gewend was. Gelukkig wende ik hier nel aan en merkte ik dat de boule feilloos doet wat je hem meegeeft in de worp. Ik werd er bewust van dat ik zelf de meeste invloed had op de uitkomst van de boule.
Na een half jaar spelen:
Na een half jaar spelen kan ik zeggen dat ik de boule goed onder controle heb, en de boule vooral bij het plaatsen goed kan “sturen”. Zowel bij een hoge bal als een lage bal, en zowel op harde als op zachte ondergronden. Bij het schieten reageert de boule prima voor een zachte boule als er op ijzer wordt geschoten, en afhankelijk van de ondergrond is het schieten van een blijver als je er iets voor schiet een vaak gezien tafereel  Ik heb heel lang verschillende MS boules gespeeld altijd naar volle tevredenheid, en deze Boulenciel boules zijn een geduchte concurrent. Mijn volgende set wordt weer van Boulenciel denk ik, maar dan de carbone variant. Traditionel is een carbone boule nog wat zachter in de reactie bij zowel plaatsen als schieten dus ik ben benieuwd!

Boulenciel
Mars Inox RVS LI Tendre